Dit concept onderscheidt zich door de bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik. Wij zijn van mening dat dit financieel het aantrekkelijkste concept is voor energiezuinige (ver)bouw. Dit wordt gerealiseerd door een ontwerp waarbij efficiënt gebruik wordt gemaakt van passieve energie, een optimale thermische schil en een minimum aan installaties.
Met de juiste investering kan deze tot zelfs NUL worden teruggebracht bij nieuwbouw – houtskeletbouw. In de levensduur van het huis worden deze extra investeringskosten ten aanzien van de energetische maatregelen terugverdiend. U gaat na deze periode dus iedere maand geld besparen! Naast deze besparing is een extra waarde stijging van uw woning aannemelijk gezien de verwachtte toename van energiekosten.
Bouwteam Leert Je Duurzaam En Energiezuinig Bouwen
Bouwplannen? Heeft u plannen om uw bestaande woning te gaan verbouwen, dan helpt ROBO u graag om een doordacht plan te maken. De woning is dan na de verbouwing energie efficiënter en comfortabel met een gezond binnenklimaat. Wij vinden voor u de optimale oplossing met de juiste balans tussen investering, woonlasten daling en stijging van de waarde van uw woning.
Als u wilt zelfs een zelfvoorzienende woning ZONDER energierekening.
Een Duurzaam En Energiezuinig Huis?
Als we het gezamenlijk eens zijn geworden over de quickscan gaan we met het masterplan aan de slag. Hiervoor schakelen we alle expertise in die nodig is om het plan te realiseren. Architect Gent. U kunt dan denken aan een architect, constructeur, installatie adviseur, bouwkundig adviseur, ecoloog en meer als dat nodig is.
We worden met zijn allen milieubewuster en natuurlijk past energiezuinig bouwen perfect in dat plaatsje. Bovendien zet ook de overheid zwaar in op energiezuinige woningen. Naast heel wat verplichtingen, vallen er ook subsidies en premies te rapen (Architect Gent). Maar hoe pak je energiezuinig bouwen aan en welke stappen moet je nemen? Al van bij de start van je bouwproject dien je rekening te houden met energiezuinig bouwen.
Duurzaam Renoveren L Waarom Geld Besparen Op Je Woning
Een energiezuinige woning wordt immers opgebouwd uit verschillende bouwstenen. Zo is het ontwerp belangrijk, de oriëntatie van de woning, de aanwezigheid van bufferzones en ga zo maar door. Ook dat materiaalkeuze is natuurlijk cruciaal. Door recycleerbare en onderhoudsvriendelijke materialen te kiezen, ben je bewust met energiezuinig bouwen bezig. Daarnaast is de isolatie van je woning een belangrijke factor.
Als je dan ook nog rekening houdt met je verwarmingssysteem en je gedrag aanpast, dan komt het helemaal goed (energiezuinig-bouwen). Wil je energiezuinig leven, dan woon je bij voorkeur kort bij winkels, openbaar vervoer, werk, scholen en andere infrastructuur. Het gaat er natuurlijk om, om de afstanden die overbrugd dienen te worden, zo klein mogelijk te houden.
Overzicht Subsidie Duurzaam Bouwen En Wonen
Een open bebouwing zorgt voor energieverlies. Moet je kiezen tussen nieuwbouw of renoveren, dan valt renoveren te verkiezen boven nieuwbouw – passief bouwen (houtskeletbouw Gent). Door een bestaande woning te renoveren bespaar je op grondstoffen en energie die nodig is om de grondstoffen te produceren. Kies je toch voor nieuwbouw, weet dan dat een rijwoning de zuinigste manier van bouwen is.
Bouw je huis niet groter dan nodig en benut de oriëntatie optimaal. Alleen al door de oriëntatie van je woning slim te kiezen kan je tot 10% besparen op je verwarmingskosten. Verder is het natuurlijk logisch dat een grotere woning meer energie opslorpt. Wil je energiezuinig bouwen, dan kun je met de volgende zaken rekening houden: Zorg voor grote glaspartijen op het zuiden.
Huis Verbouwen
De andere vertrekken worden zo beschermd tegen de koude. modern bouwen. Compartimenten in je woning zorgen ervoor dat je ruimtes apart kunt verwarmen. Dit kan voor een energiebesparing zorgen. Een degelijke isolatie met bijvoorbeeld isolerende dakelementen, hoogrendementsbeglazing en andere slimme technieken is uiterst belangrijk een een energiezuinige woning. Laat je goed adviseren.
Aardgas en stookolie vallen te verkiezen als verwarmingsbron. Elektriciteit om te verwarmen valt te vermijden. Wil je efficiënt verwarmen dan mag je niet twijfelen over een hoogrendementsketel. Ook een zonneboiler kan hier een aanvulling op vormen. Ventileren is net zo belangrijk als isoleren. Een mechanische ventilatie met warmteterugwinning verdient de voorkeur.
Duurzaam Bouwen En Verbouwen
De EPB-normen zijn de normen vastgelegd door de overheid, die ervoor moeten zorgen dat een nieuwe woningen energiezuinig zijn. De energiezuinigheid van je woonst wordt uitgedrukt in een E-peil. Er wordt rekening gehouden met de verwarming, de isolatie, de ventilatie en de oriëntatie (Woning bouwen). Hoe lager je E-peil, hoe energiezuiniger je woonst.
Reken toch maar op een 15% duurdere woning Deze verdien je natuurlijk wel terug op korte termijn! .
Duurzaam Huis Bouwen: De Specialist In Duurzaam Wonen
Ieder mens is uniek, iedere woning is uniek. Ook op het gebied van energiezuinigheid is iedere wens anders. Een persoonlijke energieplan is gebaseerd op uw persoonlijke gezinssituatie, de locatie van de woning en uw persoonlijke budget en wensen. Luchtdicht bouwen is de basis van ons persoonlijke energieplan. Welke aanpassingen moet ik doen in mijn nieuwbouwwoning? Hoe werkt dat? En vooral wat levert dit op? Om antwoord te geven op deze vragen, hebben we de voordelen van luchtdicht bouwen op een rijtje gezet.
Dit zorgt voor tochtklanten. Met luchtdicht bouwen is dit probleem grotendeels verholpen. Geluid verplaatst zich door trillingen in de lucht. Als de lucht (met de geluidstrillingen) het huis niet binnen kan, kunnen ook de geluiden niet binnendringen. Dit klinkt simpel, maar levert vooral een hoog rendement aan luchtgeluidsisolatie. Door minder toestroom van koude lucht, hoeft de kachel minder hard te werken.
Huis Of Woning Energiezuinig Maken – Lees De Mogelijkheden
Aantasting van de constructie van uw woning wordt voorkomen doordat vochtige lucht niet in kieren en gaten kan binnendringen. Waar geen lucht naar binnen komt, komt ook geen water naar binnen. Simpel én beter voor het behoud van je woning! Koude lucht aan de loefzijde en warme lucht aan de lijzijde veroorzaken een dwarsventilatie en ongecontroleerde luchtstromen.