Het kiezen van de juiste beglazing

Het kiezen van de juiste beglazing is een grote investering in een woningbouw, dus als u driedubbele beglazing overweegt, is hier ons advies om te beslissen of ze de moeite waard zijn

Eigentijdse zelfbouw met driedubbele beglazing
(Beeldkrediet: Green Building Store)
Driedubbele beglazing wordt een steeds populairdere optie van de huidige raamleveranciers – vooral in de aluminium ruimte – maar de zorgen over de werkelijke voordelen die opwegen tegen de waargenomen kosten zijn nog steeds in de oren van de huiseigenaar gegrift.

Het is een lastige beslissing die zelfbouwers moeten nemen als ze hun uiteindelijke afwerking moeten specificeren en, aangezien driedubbele beglazing ongeveer 20% meer dan het dubbele kost, waarom zou iemand ervoor kiezen? Voorstanders wijzen erop dat het meer gaat om kwaliteit en comfort en dat zelfbouwers driedubbele beglazing moeten overwegen om dezelfde redenen als waarom ze vloerverwarming installeren: het is gewoon beter.

Dit is waar u rekening mee moet houden bij het afwegen van de voor- en nadelen van driedubbele beglazing.

Vraag een offerte aan voor uw driedubbele beglazing

Homebuilding.nl werkt samen met de beste raam- en deurleveranciers van het Verenigd Koninkrijk om aan uw eisen te voldoen met hun producten. Beantwoord gewoon een paar vragen over wat u nodig heeft van uw deuren en ramen en wij brengen u in contact met een relevante partner.

Wat is een Triple Glazed Window?
In het kort, en zoals misschien voor de hand ligt, bevat driedubbele beglazing drie ruiten in een gesloten kozijn, net zoals dubbele beglazing er twee bevat. Tussen elke ruit zit een zakje lucht of inert gas, zoals argon; argon is zwaarder dan lucht en werkt als een isolator voor zowel geluid als warmte.

De derde ruit, die zich halverwege tussen de binnen- en buitenruiten van dubbele beglazing bevindt, creëert twee luchtsluizen die de energieprestaties van gewone dubbele beglazing met ongeveer 50% verbeteren.

De energie-efficiëntie wordt verder verbeterd door variabelen zoals het type lucht of gas dat wordt gebruikt in de ruimte tussen de ruiten, warme randafstandhouders rond de omtrek om de thermische bruggen te verminderen en verschillende coatings op de beglazing om het energieverlies van de binnenkant te beperken. De kozijnen zelf hebben ook een grote invloed op de algemene prestaties (en de isolatie). Kijk uit naar geïsoleerde kozijnen die een goede luchtdichtheid hebben.

Vraag een offerte op maat aan voor uw ramen

Driedubbele beglazing in de uitbouw van het huis

De bifolddeuren van Origin kunnen worden gekozen met driedubbele beglazing voor extra veiligheid (Beeldkrediet: Origin)
Is driedubbele beglazing beter dan dubbele beglazing?
Energieprestatie

De ruwe en kant en klare methode om de energieprestaties van ramen te vergelijken is het gebruik van de U-waarde meting, net zoals we dat doen met muren, vloeren en daken.

Glasfabrikanten beheersen de kunst van het coaten en kleuren van glas met allerlei afwerkingen die de warmte binnen houden, ongewenst zonlicht weghouden, verblinding tegengaan en zelfs zelfreinigend zijn. Het nettoresultaat van deze glastechniek betekent dat de U-waarden van de beglazing drastisch zijn gereduceerd.

Enkele beglazing kan een U-waarde van ongeveer 5,0W/m²k hebben.
Dubbele beglazing scoorde vroeger meer dan 3 en kan nu 1,4 bereiken (Velfac heeft 1,36). Als gevolg van deze verbeteringen in het fabricageproces staat het Bouwbesluit er nu op dat elk raam dat u vandaag de dag installeert een U-waarde moet hebben die niet slechter is dan 1,6.
De Passivhaus-standaard vereist driedubbele beglazing met een U-waarde van niet meer dan 0,8, maar er zijn enkele leveranciers die beweren slechts 0,5 te bereiken.
De U-waarde die gevraagd wordt voor muren is momenteel minder dan 0,3, zodat u kunt zien dat ramen zwakke plekken blijven in de totale thermische efficiëntie van een gebouwschil. Vandaar de enorme druk om hun prestaties nog verder te verbeteren.

Productieverbeteringen in de beglazing

Er zijn verbeteringen aangebracht door de invoering van:

Bredere holtes tussen de twee glasplaten 16mm is de optimale afstand
Lage-emissiviteitscoatings die aan het glas worden toegevoegd om het ontsnappen van warmte tegen te gaan
De holte wordt gevuld met een inert gas, meestal argon…
Het ontwerpen van koudebruggen, zoals aluminium afstandhouders, rondom de beglazingselementen
Krijg een offerte op maat voor uw ramen

Driedubbele beglazing in de woonkamer

Green Building Store biedt standaard driedubbele beglazing in al hun ramen en is specialist in het ontwerpen van energiezuinige gebouwen (Image Credit: Adam Scott c/o Green Building Store).
Hoeveel kosten driedubbele beglazing?
Hoewel driedubbele beglazing lang de reputatie heeft gehad dat het bijna twee keer zoveel kost als dubbele beglazing, zijn Europese fabrikanten zoals Velfac en Internorm zo druk bezig met het creëren van driedubbele beglazing voor hun Europese klanten dat het een beetje moeilijk is om voor ons Britten dubbele beglazing te creëren. Als gevolg daarvan kan de meerprijs van het glas vaak worden gemeten in de lage enkele procentpunten – als dat überhaupt al het geval is.

De energiebesparing bij de overgang van enkele naar dubbele beglazing is aanzienlijk, maar het verschil tussen een U-waarde van zeg 1,4W/m²k (dubbele beglazing) en ongeveer 0,8W/m²k (driedub

DR1 DR2 DR3 DR4 DR5 DR6 DR7 DR8 DR9 DR10 DR11 DR12 DR13 DR14 DR15 DR16 DR17 DR18 DR19 DR20 DR21 DR22 DR23 DR24 DR25 DR26 DR27 DR28 DR29 DR30 DR31 DR32 DR33 DR34