Architect Antwerpen

Architect Antwerpen nodig? Hebt u plannen om te bouwen of verbouwen in de regio Antwerpen? Informeer dan even bij Architectenbureau Gruwez. Ons werkgebied strekt zich uit van de kust tot de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel en Zuid-Nederland. Architect in Antwerpen zijn is een groot voorrecht. Antwerpen is in Vlaanderen het centrum van economische, culturele en bestuurlijke activiteit. Antwerpen biedt ruimte aan opdrachtgevers met ambitie. Daarmee biedt de stad een uitstekend klimaat voor een bedrijf als Gruwez “Architect Antwerpen”. De stad staat open voor creativiteit en vernieuwing.  Architect Antwerpen is ook een interieurarchitect, zijn laatste project was de j-line kaarshouder van SL home.

De stad heeft een uitgebreid netwerk van voorzieningen en activiteiten, met alle geneugten die de werk- en leefomstandigheden zo aangenaam maken – terrassen voor een zomerse avond, een historisch stadsbeeld als decor, de straten en café’s gevuld door een brede schakering van mensen van alle leeftijden en allerlei herkomst. Als architect in Antwerpen werken in een authentiek, sfeervol pand aan de rand van de binnenstad, dichtbij uitvalswegen en openbaar vervoer. Kortom, als architectuur gaat over mensen en de omgeving waarin zij zich kunnen ontplooien, wat is voor een architect dan een betere omgeving dan een stad als Antwerpen? Zelfs voor tuinmeubelen kan je er terecht.

Architect Antwerpen raadplegen

Architect Antwerpen heeft als voornaamste doelstelling de particuliere opdrachtgever architectuur op maat te bieden, samen met een verzekeringscontract dat het budget en de uitvoeringstermijn waarborgt.  Architect Antwerpen is een concept van Architectenbureau Frank Gruwez en blinkt uit in veelzijdige totaalprojecten. Van het grootste tot het kleinste detail wordt alles voor de opdrachtgevers geregeld. Architect Frank Gruwez en zijn professionele medewerkers hebben de kennis en ervaring in huis om ieder bouwproject tot een succes te maken. Het bureau is vooral bekend als architect in appartementsbouw, architect landelijke stijl, architect moderne stijl, architect Amerikaanse stijl, architect cottagestijl, architect villabouw en architect klassieke stijl.

En dan komt de tijd om de juiste keuzes te maken. Om de droom concreet vorm te geven. Goed bouwen begint bij u, de opdrachtgever. U bent de initiator en inspirator van de architect en degene die straks in het gebouw moet wonen.

De uiterst creatieve architect Frank Gruwez dé Architect Antwerpen schetst en ontwerpt elk project zelf. Iedere specifieke stijl waar u van droomt voor uw luxe villa kan Frank Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp. De architect luistert naar uw wensen en een project is pas geslaagd als u uzelf goed voelt in uw nieuwe onderkomen en tevreden bent over de wederzijdse samenwerking. Ook verbouwingen en zelfs zwembaden kan architect Frank Gruwez en zijn kundige team realiseren. De resultaten zijn immer weer even verbluffend. Creaties waar de opdrachtgevers van gedroomd hebben en die tot hun genoegen werkelijkheid zijn geworden

Maatwerk architectuur zonder zorgen

U staat aan het begin van een spannende reis:
het bouwen van uw eigen huis.

Bent u op zoek naar een goed georganiseerde  avontuurlijke reis naar een prachtige bestemming dan kunnen we u melden:
u heeft uw deskundige reisleider gevonden.

Architect Antwerpen biedt u de mogelijkheid geheel naar wens uw
woning te laten ontwerpen. Onze  architecten begeleiden u daarbij tot
aan de oplevering en nemen verantwoordelijkheid voor ontwerp
en realisatie.

Een architect kan heel wat meer voor je betekenen dan louter het tekenen van de plannen en het indienen van het aanvraagdossier voor de stedenbouwkundige vergunning

Bouw met een ervaren raadgever

Architect AntwerpenVan bij de eerste bespreking met een nieuwe klant wordt een duidelijke budgettering afgesproken die strikt wordt nageleefd. We maken een nauwkeurige kostenraming zodat u een idee krijgt van de prijs voor uw project. Hiertoe werken we met een uniek systeem bij de opname van het bouwprogramma, waardoor in deze fase een raming tot op 10 % nauwkeurig, mogelijk wordt.  Ook na de ondertekening daarvan kunnen onze opdrachtgevers op een goede opvolging van de werken rekenen. Gedetailleerde werfverslagen en de opmaak van een planning van het volledige bouwproces behoren tot de basis-dienstverlening van ons bureau.

De formule van Architect Antwerpen houdt in dat de particuliere opdrachtgever architectuur op maat krijgt en het budget en de uitvoeringstermijn van het project zijn verzekerd. De architect begeleidt de opdrachtgever niet alleen bij het ontwerp, maar ook bij de realisatie van de woning, tot aan de oplevering aan toe. Zodra de opdrachtgever tevreden is over het voorontwerp biedt de architect via Architect Antwerpen  een vaste prijs voor de uitwerking en de realisatie van de woning.

De architect zal de bouwheer tijdens het bouwproces bijstaan. Dat zit vervat in zijn architectenopdracht.

Contact

Als je een Architect Antwerpen zoekt voor het ontwerpen van uw droomwoning informeer dan even naar de mogelijkheden bij Architectenbureau Frank Gruwez. Stuur een mail naar

info@gruwez.org of bel : +32 (0)475 49 18 52.

Verzekerd bij HDI-Gerling Verzekeringen NV – polisnummer 153/01324297-14010 en ingeschreven bij de Raad van de provincie Oost-Vlaanderen, Huis van de Bouw, Tramstraat 59 , 9052 Zwijnaarde


De samenwerking tussen de opdrachtgever en de architect is intensief. Het is daarom belangrijk om de afspraken die u vervolgens met hem maakt, op duidelijke wijze vast te leggen in de consumentenregeling 2013. De  afspraken over de werkzaamheden zijn gebaseerd op de  standaard taakbeschrijving. Het heeft de voorkeur de voorwaarden integraal toe te passen. Ze vormen immers een samenhangend geheel met de verzekering van de beroepsaansprakelijkheid.

In Antwerpen-Stad zijn 145 architecten gevestigd. Onderstaand een overzicht van alle architecten uit regio Antwerpen–Stad. Iedere architect op antwerpenarchitect.be heeft een eigen (uitgebreid) profiel met bedrijfsinformatie. Hierin vind je onder andere de adresgegevens, contactgegevens en registraties. Iedere architect is getoetst bij de Kamer van Koophandel.

Antwerpen-Stad is een plaats  waar Architect Antwerpen zich thuis voelt.

Architect Antwerpen-Stad gezocht?

Op zoek naar een Architect Antwerpen of architectenbureau voor een nieuwbouwproject of renovatie? Een architect is expert in het ontwerpen (voor zowel het exterieur als interieur) van jouw woning of pand. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Ontwerp van Luxe Villa’s Modern en Klassiek

Villabouw Gruwez uw specialist in luxe villa’s bouwen. Wij ontwerpen en bouwen uw woning op maat. Een huis bouwen? Bouw in vertrouwen met Villabouwer Frank Gruwez!

Een concept van Linkbuilding experts, Tag: picknicktafel

Wat is de taak van een architect?

Wat een architect doet is het ontwerpen van huizen en andere gebouwen en deze visualiseren in ontwerp- en bouwtekeningen. Naast nieuwe huizen, ontwerpt hij ook verbouwingen die je aan je bestaande huis wilt laten doen en geeft hij advies over de inrichting hiervan. Vervolgens begeleidt hij het technische en administratieve proces van de verbouwing. Binnen het vakmanschap zijn er ook nog specialisaties, bijvoorbeeld een interieuradviseur of binnenhuisarchitect. Hieronder vind je hier meer uitleg over. Een architect focust zich op één specialisatie (een bouwmeester) of verdiept zich in meerdere specialiteiten (een metgezel).

Het takenpakket van de architect

Voor werken waarvoor een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen nodig is, is in principe ook de medewerking van een architect verplicht.

In de praktijk is de rol van de architect niet beperkt tot het opmaken van plannen, nodig voor het aanvragen van de vergunning, en het controleren van de uitgevoerde werken. Ze omvat ook de praktische begeleiding doorheen het bouwproces op basis van de specifiek overeengekomen architectenopdracht.

De architect is uw vertrouwenspersoon die uw wensen omzet in werkelijkheid. Hij staat u bij in de keuze van bouwmaterialen en kan u helpen bij het opvragen en vergelijken van offertes, daarbij rekening houdend met de vakbekwaamheid en referenties van de uitvoerders en uw financiële slagkracht.

De architect is op de hoogte van de wettelijke en reglementaire bepalingen die van toepassing zijn op de constructie en inrichting van het gebouw. Hij controleert de kwaliteit van de werkzaamheden en of de werken uitgevoerd zijn conform de plannen, het bestek en conform de regels van de kunst. Tijdens het gehele bouwproces is de architect uw onafhankelijke adviseur die u bijstaat met objectieve informatie over materialen, technieken (sanitair, elektriciteit, verwarming, ventilatie…) en de geldende regelgeving.

Het voorontwerp

De architect maakt een studie van het bouwproject waarbij hij rekening houdt met uw wensen en behoeften, uw budget, het bouwterrein en de voorschriften verbonden aan de omgevingsvergunning. Het resultaat is een voorontwerp dat u een eerste beeld geeft van hoe uw toekomstige woning er kan uitzien.

Een goed doordacht voorontwerp is van essentieel belang, het vormt namelijk de basis voor alles wat volgt. Neem dus ruim de tijd om het grondig te evalueren. Als het ontwerp niet beantwoordt aan uw verwachtingen, is dit het geschikte moment om bij te sturen. Wijzigingen doorvoeren tijdens het bouwproces kan de werken vertragen (bijvoorbeeld door het moeten aanvragen en laten afleveren van nieuwe vergunningen) en de kosten doen oplopen.

In deze fase beschikt u best al over een onderzoek van de bodemstabiliteit, de bodemsamenstelling en een correcte opmeting en uittekening van het perceel of de bestaande toestand van een gebouw. Bespreek dit tijdig met uw architect.

Aanvraagdossier stedenbouwkundige vergunning

Op basis van het voorontwerp stelt de architect het dossier samen voor de stedenbouwkundige aanvraag.

Dat bundelt alle officiële documenten voor de aanvraag, een situatieplan van de woning in de gemeente, een inplantingsplan op het perceel, de grondplannen, de geveltekeningen, de doorsneden, de vereiste foto’s en informatie over de te gebruiken bouwmaterialen en technieken.

Wanneer je de stedenbouwkundige vergunning hebt ontvangen, maakt de architect een uitvoeringsdossier op.
Dit omvat de uitvoeringsplannen en bijhorende detailtekeningen.

Daarnaast mag je een lastenboek verwachten met de instructies en de te gebruiken materialen voor de verschillende aannemers. Heel wat architecten zorgen ook voor een samenvattende of gedetailleerde opmetingsstaat. Dit is een nuttig document voor de prijsvragen bij de verschillende aannemers.

De architect controleert samen met jou de offertes van de verschillende aannemers. Hij kijkt na of ze volledig zijn en beantwoorden aan het lastenboek. Hij adviseert je daarna over de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De meeste architecten stellen aannemers voor waarmee ze eerder al hebben samengewerkt. Ze kennen immers hun vakbekwaamheid en de werkwijze van de aannemer.

Overzicht van de verantwoordelijkheden

Hij of zij heeft binnen EPB de taak om:

het gebouw zo te ontwerpen dat het voldoet aan de EPB-eisen. Het is van groot belang dat het ontwerp voldoet aan de eisen voordat de werken worden gestart;
te bepalen welke maatregelen het meest geschikt zijn om een gebouw goed en energie-efficiënt te bouwen of verbouwen;
te controleren of alles wordt uitgevoerd zoals voorgeschreven.
Een architect kan de EPB-verslaggeving doen, als hij een erkende EPB-verslaggever is, maar dit behoort niet tot het vaste takenpakket.