Hoe een doe-het-zelf alarmsysteem in te stellen

doorTom Cosyns

Hoe een doe-het-zelf alarmsysteem in te stellen

Installeer in één dag een betrouwbaar beveiligingssysteem. Doe-het-zelf beveiligingssystemen helpen je huis en je gezin te beschermen.

Het installeren van een draadloos doe-het-zelf beveiligingssysteem kan net zo eenvoudig zijn als het monteren van zenders op deuren en ramen en het aansluiten van een bedieningspaneel op uw telefoonlijn. U bespaart € 300 tot € 600 aan onderdelen en arbeidskosten. Beter nog, u vermijdt een duur langetermijnbewakingscontract met een huisbeveiligingsbedrijf. In plaats daarvan kunt u rondkijken en elke gewenste bewakingsservice kiezen. Dat bespaart u elke maand ongeveer € 30 – voor altijd.

Installeer een betrouwbaar draadloos beveiligingssysteem en bespaar honderden door het zelf te doen. De draadloze modules zijn eenvoudig te installeren met basisgereedschap. Voltooi het systeem in één dag.

Benodigde gereedschappen

  • 4-in-1 schroevendraaier
  • Borenset
  • Boormachine – snoerloos
  • Hamer
  • Koevoet
  • Draadstripper/snijder

Draadloos beveiligingssysteem

Grote besparingen met een doe-het-zelf beveiligingssysteem. De draadloze huisbeveiligingssystemen van 20 jaar geleden waren notoir onbetrouwbaar. Ze veroorzaakten zoveel valse alarmen dat veel huiseigenaren ze niet meer gebruikten. Dat is allemaal veranderd. Tegenwoordig kunt u doe-het-zelfbeveiligingssystemen kopen met professionele draadloze beveiligingsapparatuur die uiterst betrouwbaar, eenvoudig te installeren en betaalbaar is. Eenvoudige doe-het-zelfbeveiligingssystemen beginnen bij ongeveer $ 225 en komen uit op $ 800 of zo. Als u draadloze rook- / hittedetectoren toevoegt, bent u van plan ongeveer € 1.300 uit te geven voor doe-het-zelf-alarmsystemen. Dat is nog steeds ongeveer de helft van wat een professioneel alarmbedrijf zou vragen. Monitoringservice, die de politie of brandweer op de hoogte stelt, kan € 40 of meer per maand kosten. Maar als je rondkijkt, kun je het voor ongeveer € 10 per maand krijgen.

We laten u zien hoe u uw doe-het-zelfbeveiligingssysteem kunt plannen, zodat u het binnen één dag kunt gebruiken. Bovendien laten we u zien hoe u geld kunt besparen op apparatuur en tegelijkertijd de installatie van het doe-het-zelf alarmsysteem kunt verfraaien. De installatie van de huisbeveiliging is eenvoudig. Je monteert de zenders gewoon bij deuren en ramen en sluit een bedieningspaneel aan op telefoonlijnen en een voeding. Het enige dat u nodig hebt, zijn basisgereedschappen voor een doe-het-zelfproject voor een thuisbeveiligingssysteem: een boormachine, schroevendraaiers, een draadstripper en een kleine koevoet.

Zoekt u een draadloze camera of kiest u voor een volledig draadloos camerasysteem? Bij Sitcon vindt u verschillende soorten beveiligingscamera’s die draadloos werken. We beschikken over stand-alone draadloze bewakingscamera’s, maar ook draadloze camera sets met een recorder waar het signaal draadloos wordt verzonden. Met de draadloze camera’s van Sitcon kunt u uw woning of bedrijf beveiligen zonder lastige installatie. Draadloze camera’s of een volledig set worden meestal in combinatie met een recorder geleverd.

Raamzenders versus bewegingssensoren installeren

Sommige alarminstallateurs raden aan om raamzenders te verwijderen en in plaats daarvan bewegingssensoren te installeren . Deze sensoren zijn vergelijkbaar met de bewegingsdetectoren die buitenschijnwerpers aanzetten. Die aanpak kan kosten besparen, maar we raden het niet aan. Bewegingssensoren veroorzaken de meeste valse alarmen. Erger nog, ze detecteren inbrekers pas nadat ze je huis zijn binnengedrongen. Hierdoor kan een gevaarlijke situatie ontstaan ​​waarbij u oog in oog komt te staan ​​met een inbreker in uw gang. Deur- en raamzenders zijn de enige manier om inbraken direct te detecteren.

Laat niemand u ervan overtuigen dat alleen bewegingsdetectoren een vervanging zijn. Glasbreuksensoren zijn ook verkrijgbaar, maar zijn optioneel. De meeste inbrekers breken alleen glas om een ​​deur of raam te openen. Wanneer ze vervolgens de deur of het raam openen, zal een standaardzender de binnenkomst detecteren.

Plan het beste doe-het-zelf beveiligingssysteem voor thuis

Om erachter te komen hoeveel zenders je nodig hebt voor je doe-het-zelf beveiligingssystemen , begin je met het schetsen van alle deuren en ramen op de begane grond van je huis. Nummer elke opening, beginnend met de voordeur en met de klok mee. Zorg ervoor dat u de garageservicedeur meeneemt als u een aangebouwde garage heeft. Tel dan alleen de openingen op de bovenste verdieping die zonder ladder bereikbaar zijn (inbrekers gebruiken zelden ladders). Vergeet niet om de patiodeur op een verhoogd terras te tellen.

Brand vormt een groter gevaar voor uw gezin dan inbraak. Dus misschien wilt u draadloze rookmelders (ongeveer $ 90 per stuk) toevoegen aan uw beveiligingssysteem. Zo meldt de alarmcentrale uw meldkamer bij een brand en belt deze de brandweer. Per verdieping heb je minimaal één draadloze rookmelder nodig. Plaats een rookmelder in elke gang die naar een slaapkamer leidt, en één in elke slaapkamer. Als u een gasoven, waterverwarmer of wasdroger heeft, installeer dan één ROR-warmtedetector (rate-of-rise) over elk van deze apparaten en sluit ze aan op een zender.

Bepaal vervolgens wat voor soort bedieningspaneel u wilt. Er zijn twee typen: een paneel in kaststijl bestaat uit een toetsenbord dat bij de deur wordt gemonteerd en een printplaat die bij uw telefooninterface wordt gemonteerd. Een “op zichzelf staand” paneel is een enkele eenheid die bij de deur wordt gemonteerd. Dit paneel uit één stuk is gemakkelijker te installeren, maar heeft één zwak punt. Een indringer die door de deur binnenkomt, kan het van de muur scheuren voordat het paneel klaar is met het melden van de bewakingsdienst. Met een tweedelig paneel blijft de printplaat werken, zelfs als het toetsenbord wordt losgekoppeld. Bij elk type paneel heeft u een speciale telefoonaansluiting nodig (een “RJ31X” genoemd) om het paneel op uw telefoonlijnen aan te sluiten.

Hoe het beste doe-het-zelf beveiligingssysteem werkt
Wanneer een inbreker een deur of raam opent, merkt de zender dat er geen contact meer is met de magneet en stuurt een signaal naar het paneel. De centrale belt naar de bewakingsdienst, die vervolgens contact opneemt met politie of brandweer. De bewakingsservice kan u of iemand anders die u hebt vermeld als ‘eerste contacten’ ook bellen.

Online winkelen

Bij een plaatselijke elektronicawinkel vindt u geen alarmapparatuur van professionele kwaliteit. Start in plaats daarvan uw computer op en zoek naar ‘ beveiligingsalarmen ‘ of ‘ beveiligingssystemen ‘. Zoek naar leveranciers die meerdere merken en modellen aanbieden, zodat u niet vast komt te zitten in huisbeveiligingsapparatuur die niet geschikt voor u is. Zoek naast een goede selectie naar een leverancier die gratis systeemprogrammering en technische ondersteuning biedt. Zorg ervoor dat de leverancier geen duur monitoringcontract voor de lange termijn nodig heeft. Voordat u een bestelling plaatst, belt u de leverancier en bespreekt u uw plan. Het personeel helpt u bij het opstellen van een materialenlijst en het correct programmeren van het alarmpaneel. Vraag om de componenten voor elke zone te labelen.

Selecteer een bewakingsservice

Doe-het-zelf beveiligingssystemen hoeven niet te worden aangesloten op een bewakingsdienst die de politie belt. Ze kunnen eenvoudig een alarmsirene activeren. Maar wijs het belang van alarmbewaking niet af. Criminaliteitsstatistieken tonen aan dat inbrekers zich niet laten afschrikken door sirenes. Ze weten dat het minstens drie tot vijf minuten duurt voordat buren de politie bellen en net zo lang voordat de politie op de oproep reageert. Een bewakingsdienst voor thuisbeveiliging kan veel sneller contact opnemen met de autoriteiten. Verzekeringsmaatschappijen begrijpen het belang van een snellere politie-/brandweermelding en veel bieden kortingen om een ​​deel van de bewakingskosten te compenseren. Check dus even bij je verzekeraar.

Alarminstallatiebedrijven brengen u doorgaans $ 40 per maand in rekening met een minimumcontract van drie jaar voor alarmbewaking. Door uw eigen doe-het-zelf-beveiligingssysteem te installeren en rechtstreeks contact op te nemen met een bewakingsdienst, kunt u minimaal $ 360 per jaar besparen. Zoek gewoon op internet naar ‘alarmbewaking’. Zorg ervoor dat het bedrijf op de UL-lijst (Underwriter’s Laboratory) staat.

Als u bent overgestapt op digitale telefonie of Voice Over Internet Protocol (VoIP), zorg er dan voor dat het monitoringbedrijf is uitgerust om dit soort oproepen af ​​te handelen. Als dit niet het geval is, kan het een ander middel bieden om een ​​alarmsignaal te verzenden, zoals internet-, mobiele, satelliet- of radiocommunicators. Vraag hoeveel de extra apparatuur kost en of er extra servicekosten zijn.

Over de auteur

Tom Cosyns administrator