Een veranda in de tuin maken

doorTom Cosyns

Een veranda in de tuin maken

Het maken van een veranda

Het maken van een veranda in de tuin kan een geweldige manier zijn om een ruimte te maken om te zitten of te ontspannen. Bij het maken van een veranda moet u met een aantal zaken rekening houden. Daaronder zijn parasols en planten die de tuin koel houden in de zomer en warm in de winter. Daarnaast kunnen de meubels die u gebruikt op een veranda een vitale rol spelen bij het gezellig en uitnodigend houden van de ruimte.

Meubilair voor een veranda

Of u nu op zoek bent naar buitenmeubilair voor uw huis of terras, Joss & Main heeft een verscheidenheid aan hoogwaardige, klassieke stukken die zeker elegantie toevoegen aan elke ruimte. Hun collectie bestaat uit stevige silhouetten en eenvoudige vormen, met veel opties voor elk budget. Ze voeren high-end ontwerpers zoals Bernhardt, Palecek, MacKenzie-Children en Latique.

Hun moderne veranda Collectie is gemaakt van fijn twijgvrij Scandinavisch grenen, en is behandeld met ecologische natuurlijke olieverf. Het is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze hebben ook een verscheidenheid aan rieten opties, waaronder acaciahout en eucalyptus. De Veranda Collection omvat sterke in elkaar grijpende naden en meerdere luchtopeningen voor extra ventilatie. Dit meubilair is ook opvouwbaar voor eenvoudige opslag en vervoer. De Veranda Collection is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor het gemakkelijk te combineren is met elk interieur.

U kunt ook deskundige gidsen vinden op hun site om u te helpen beslissen over de juiste accessoires en meubels die uw huis aanvullen. U kunt Veranda meubelen ook zonder coating bestellen voor een strakke uitstraling.

Zonneschermen voor een overdekte veranda

Een zonnescherm van goede kwaliteit voor uw overdekte veranda kan een enorm verschil maken voor uw genot van het buitenleven. Hoogwaardige zonneschermen zijn gemaakt van duurzame, hoogwaardige stof en zullen u jarenlang van dienst zijn. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en kunnen worden gebruikt om elke buitenruimte aangenamer te maken. Ze zijn ook de aangewezen manier om het hoofd koel te houden tijdens de warmere maanden.

Het kan moeilijk zijn een keuze te maken uit de vele beschikbare zonneschermen. Om de beste voor u te kiezen, moet u rekening houden met de stijl van uw overkapping en de hoeveelheid zon die u krijgt. Voor een overdekte veranda hebt u waarschijnlijk een zonnescherm nodig van minstens 16,5 bij 16,5 meter. U kunt ook kiezen voor een rolgordijn met gebogen randen, zodat het gemakkelijker schoon te maken is. U kunt ook een schaduw overwegen die bescherming biedt tegen UV-stralen. Zo blijft de ruimte eronder koel.

Tips voor het plaatsen van een veranda in de tuin

Voordat u aan uw veranda begint, is een belangrijke vraag die veel mensen mij hebben gesteld: heeft mijn zelfbouwveranda een bouwvergunning nodig? Meestal heeft u geen bouwvergunning nodig, maar check onderstaande lijst en houd uw constructie binnen de richtlijnen. U kunt ook de UK Planning Portal raadplegen voor meer informatie en het is altijd de moeite waard om uw plaatselijke planningsafdeling te raadplegen voordat u begint.

Eisen bouwvergunning veranda:

  • Mag niet breder zijn dan het bestaande gebouw.
  • De maximale diepte voor een gelijkvloers gebouw mag niet meer bedragen dan 3000 mm voor een aangebouwd gebouw en 4000 mm voor een vrijstaand gebouw.
  • De maximale hoogte mag niet hoger zijn dan 4000 mm.
  • De maximale hoogte van de dakrand binnen 2000 mm van een grens mag niet groter zijn dan 3000 mm.
  • Verhoogde platforms mogen niet hoger zijn dan 300 mm.
  • Geen uitbouw voor de hoofdgevel of zijgevel aan de openbare weg.
  • De totale oppervlakte van de grond die door de veranda wordt bedekt, mag niet groter zijn dan 50% van het land rond het oorspronkelijke huis.

Hopelijk heb je nu een goed idee van de grootte en vorm van je veranda, maar als je dit zelf wilt proberen, heb je een paar basisgereedschappen nodig. Basisbenodigdheden zijn onder meer een goede boormachine met een mix van verschillende maten hout- en metselwerkbits, cirkelzaag, handzaag, decoupeerzaag, hamer, beitel, meetlint, gradenboog, winkelhaak en potlood.

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u van plan om een veranda, pergola, woonuitbreiding of een ander type uitbouw te plaatsen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Willems tuinkamers en veranda’s, want wij staan je graag met raad en daad bij!

Tijd voor een moderne veranda of moderne woonuitbreiding? Verandabouwer Willems Veranda’s is de expert voor een veranda op maat.

Over de auteur

Tom Cosyns administrator